28.09.2021: BRUGERINDDRAGELSE I UDVIKLING OG IMPLEMENTERING AF SUNDHEDSINDSATSER (FYSISK AFHOLDELSE)

Dagens InnoTalk sætter fokus på vigtigheden af brugerinddragelse i udvikling og implementering af sundhedsindsatser og produkter, så man sikrer, at indsatser, produkter og ydelser matcher det, som brugerne, patienterne og kunderne har behov for. Samtidig giver dagen et konkret eksempel på, hvordan brugerinddragelse er anvendt til udviklingen af et nyt produkt.

28.09.2021 kl. 15.00 - 16.00

28. september 2021, kl. 15.00 – 16.00

Sted

Health HUB AAU, Fredrik Bajers Vej 7E2, lokale 2-104, 9220 Aalborg Øst (NB! Bemærk, at mødet afholdes fysisk denne gang)

Sprog

Dagens InnoTalk foregår på dansk

Beskrivelse

Dagens InnoTalk giver indsigt i centrale begreber og metoder til brugerinddragelse eller co-production/ samskabelse i relation til udviklingsindsatser ved Lektor Charlotte Overgaard og videnskabelig assistent Johanne Frøsig Pedersen fra Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, AAU. Dette krydres yderligere med et konkret eksempel på, hvordan den studenterbaserede virksomhed Pacific North har inddraget brugere i udviklingen af deres sikkerhedsvest til surfere v. industriel designer fra Arkitektur og Design samt virksomhedsstifter Lea Becker Frahm. Et produkt der er så overbevisende, at virksomhedsstifterne som studerende modtog NOVI Legatet 2021.

InnoTalk er målrettet studerende, forskere, iværksætter m.fl., der måtte have en interesse i at lære mere om brugerinddragelse og co-production.

15.00 – 15.10
Velkomst og introduktion til Health HUB AAU v. Chefkonsulent Charlotte Villadsen, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet

15.10 – 15.30
Metoder til samskabelse/co-production og brugerinddragelse i udvikling og implementering af innovative sundhedsteknologier og indsatser v. lektor Charlotte Overgaard og videnskabelig assistent Johanne Frøsig Pedersen v. Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet.

Brugerinddragelse i udviklingen og implementeringen af innovative sundhedsteknologier og indsatser har med rette vundet stort indpas det seneste årti. Brugerinddragelsen kan bidrage til at matche brugergruppens ønsker og behov med sundhedsteknologien/indsatsen og på denne måde opnå bedre resultater og et mere funktionelt produkt. Imidlertid findes der et væld af metoder til brugerinddragelse, som kan være svære at navigere i – dette oplæg giver værktøjer til at træffe de rette valg. For at opnå positive virkninger af de samskabende og brugerinddragende aktiviteter er det essentielt at: 1) afklare formålet med brugerinddragelsen, 2) rekruttere de rette brugere ift. formålet, 3) sikre klarhed ift. rollefordelingen blandt de involverede.

15.30 – 15.40
Inddragelse af brugere i udvikling af sikkerhedsvest til surfere v. industriel designer og medstifter af Pacific North Lea Becker Frahm

15.40 – 15.55
Open Office Hours – tid til at stille spørgsmål!

15.55 – 16.00
Afsluttende bemærkninger v. Chefkonsulent Charlotte Villadsen, Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet, Aalborg Universitet

REGISTRERING:

Deadline for tilmelding er den 24. september 2021.

Tilmelding foretages ved at udfylde nedenstående skema:

HEALTH HUB AAU